рецепта:Гъста италианска эимна супа
Продукти:
400 г консервиран бял боб
300 мл вода
1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
400 г пасирани домати
200 г консерва риба тон в зехтин
2 малки глави кромид лук
2 скилидки чесън
4 с л зехтин
1 ч л захар
лют пипер (по желание)
пресен босилек (по желание)
смлян черен пипер
Приготвяне:
• В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне.
• Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
• Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч л захар.
• Довежда се до кипване и огънят се намаля на минимум.
• Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.
• По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.
добавено на: 2007-03-02
рецепта: Бистра супа от пиле
Приготвяне:
• Лукът, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета.
• Запържват се в малко олио за кратко време.
• Прибавя се дребно нарязаното месо и водата.
• Кипва се и се оставя да къкри на умерен огън за 30 минути.
• Добавят се 2 кубчетата MAGGI® Пилешки бульон и фидето.
• Вари се още 10 минути.
• Преди сервирането се поръсва със ситно нарязан магданоз
рецепта: Грахова супа с кренвирши
Продукти:
300 г замразен грах
4 картофа
1 морков
1 глава кромид лук
100 г бекон
1, 5 л месен бульон (вода)
2 с л олио
сол
смлян черен пипер
1 дафинов лист
2-3 кренвирша
Приготвяне:
• Картофите и морковът се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета.
• Варят се в бульона(водата) до готовност.
• Отделно в тигана се запържва ситно нарязаният лук и беконът до златист цвят.
• Когато картофите са готови, се добавя дафиновият лист, нарязаните на кръгчета кренвирши и замразеният грах, запърженият лук и беконът.
• Когато закипи супата, се вари още 7-9 минути и се оттегля от огъня.
• Подправете със сол и смлян черен пипер.
снимки
рецепта: Доматена супа
Продукти:
4 едри домата
4 с л олио
1 с л ( равна ) брашно
1/2 връзка магданоз
смлян черен пипер
сол
100 г ориз
2 глави лук
Приготвяне:
• Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.
• Когато се позачерви, се прибавят доматите, нарязани на парчета.
• Задушават се на слаб огън 15 минути и се поръсват със сол и черен пипер на вкус.
• Долива се водата.
• Когато сместа заври, се прибавя оризът и размитото в малко вода брашно.
• Супата се вари, докато оризът не омекне.
• Поднася се, поръсена със ситно нарязания магданоз.
рецепта: Пилешка супа с фиде
Продукти:
2 с л масло
150 г сварено пилешко филе
800 мл вода
2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
2 домата
1 морков
50 г фиде
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:
• Маслото се разтопява в тенджерата и се прибавя ситно нарязаното пилешко месо.
• Пържи се около 5 минути.
• Прибавят се нарязани на дребно домати и бульон приготвен от 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон.
• Довежда се до кипване.
• Добавят се морковът, нарязан на дребни кубчета и фидето.
• Захлупва се и се вари 20 минути на тих огън.
• Преди сервирането се посолявя и се подправя с черния пипер и лимоновия сок.
рецепта: Картофена супа
Приготвяне:
• Измитите, почистени и нарязани на дребно лук и моркви се в масло задушават до омекване.
• Заливат се с гореща вода и се варят няколко минути.
• Прибавят се картофите, нарязани на кубчета и 1 с л MAGGI® Вълшебен Вкус 10 зеленчука.
• Вари се до готовност на картофите.
• Преди сервирането се подправя със ситно нарязан копър или магданоз.
• По
рецепта: Бърз Минестроне
Продукти:
30 г масло
1 глава лук
1-2 скилидки ситно нарязан чесън
1 ситно нарязан морков
1 стрък ситно нарязана целина
400 г консервирани домати
300 г консервиран бял боб
3-4 чаши вода
1/2 чаша макаронени изделия
ситно нарязана тиквичка
сол
смлян черен пипер
настърган пармезан(по желание)
Приготвяне:
• В тенджера се разтопява маслото и се запържва лукът и чесънът, докато лукът не омекне.
• Добавя се целината и морковът и се задушава още 2 минути.
• Изсипват се останалите продукти (освен кашкавала)и се кипва.
• Покрива се с капак и се вари на тих огън около 30 минути.
• При сервиране се поръсва в кашкавал.
днася се поръсена със смления черен пипер.
рецепта: Рибена чорба
Продукти:
500 г прясна риба (сафрид, попчета, паламуд с главата)
600 мл вода
1 морков
1 глава кромид лук
1 домат
1 с л МAGGI® Унисос
2 яйца
щипка лимонена киселина
магданоз
Приготвяне:
• Рибата се изчиства и измива добре.
• 600 мл вода се слага да заври.
• Морковът, лукът се нарязват на ситно и се прибавят към кипналата вода.
• Доматът се нарязва на кубчета и се изсипва при другите зеленчуци.
• Зеленчуците се ваврят 20 минути.
• Прибавя се рибата.
• Подправя се в 1 с л MAGGI® Унисос
• Вари се още 20 минути.
• Сварената риба се изважда и се обезкостява.
• Бульонът се застройва с 2 яйца + щипка лимонена киселина.
• Прибавя се обезкостената риба и магданоз.
• По желание се поръсва с още няколко капки MAGGI® Унисос върху готовото ястие
рецепта: Спаначена супа
Продукти:
5 картофа
8 яйца
2 кубчета зеленчуков бульон
или 2 кубчета пилешки бульон
450 г замразен спанак
2-3 стръка зелен лук
1-2 глави кромид лук
дафинов лист
сол
магданоз
копър
заквасена сметана
Приготвяне:
• В тенджера от 5 литра се сипват около 2,5 л вода.
• Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета.
• Поставят се в тенджерата, посоляват се и се варят след завирането на водата около 10-15 минути.
• През това време се сваряват яйцата, обелват се и се нарязват на кубчета.
• Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио до златист цвят.
• В супата се прибавя замразеният спанак и кубчето бульон.
• След 5-10 минути се прибавят нарязаните яйца, запърженият лук, ситно нарязан магданоз, копър, дафинов лист.
• Супата се кипва.
• Огъня се намалява и се оставя да къкри още 10 минути.
• Отнема се от огъня.
• Сервира се със заквасена сметана.
• Яде се както топла, така и студена.
|